Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 16 2019
Senaste Nytt

Bayerische Oberlandbahn beställer 25 Coradia Lint-tåg av Alstom

De beställda Coradia Lint-tågen kommer att byggas på Alstoms produktionsanläggning i Salzgitter, i tyska delstaten Niedersachsen. Bild: Copyright Alstom
De beställda Coradia Lint-tågen kommer att byggas på Alstoms produktionsanläggning i Salzgitter, i tyska delstaten Niedersachsen. Bild: Copyright Alstom
Publicerad av
Markku Björkman - 19 dec 2018

Alstom har tecknat avtal med Bayerische Oberlandbahn GmbH (BOB) för leverans av 25 regionala tåg av typ Coradia Lint.

Tågen kommer att trafikera i den bayerska regionen Oberland, som ligger i Övre Bayern, på linjerna München-Holzkirchen- Lenggries -Tegernsee - Bayrischzell. Servicen förväntas börja under sommaren 2020. Coradia Lint kan köras med en maximal hastighet på 140 km/h.

Dessa två-vagnsståg har en åtkomsthöjd på 730 millimeter och sittplatser för totalt 158 ​​passagerare inklusive 12 cykelplatser. Interiören kännetecknas enligt tillverkaren av bekväma och generösa sätesarrangemang och flexibla mångsidiga passagerarutrymmen.

Samtliga Lint- tåg är utrustade med uttag för mobiltelefoner och bärbara datorer, passagerarinformationssystem samt heltäckande videoövervakning, som garanterar därmed hög passagerarsäkerhet.

Coradia Lint-tåg har använts eller används idag i mer än 30 järnvägsnät i Tyskland, Europa och Kanada sedan 2000.

Tågen erbjuder hög standard när det gäller säkerhet, bullerreduktion och de kännetecknas av låga utsläpp och optimal tillgänglighet för passagerare med funktionshinder.

Tågen ingår i Alstoms Coradia-serie av modulära tåg, som är resultat av över 30 års erfarenhet och utveckling av tekniska lösningar. Mer än 2800 Coradia-tåg har sålts hittills och cirka 2300 är för närvarande i bruk.

 

 

Annons

Annons

Annons