Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 16 2019
Senaste Nytt

Pilotfish levererar IT-lösningar till schweiziska Stadler

Foto: Stadler,
Foto: Stadler,
Publicerad av
Peter Höök - 18 dec 2018

Stadler, den schweiziska tillverkaren av järnvägsmateriel, levererar 69 tåg till en kollektivtrafikoperatör i Nederländerna. I samband med detta, förser det göteborgsbaserade företaget Pilotfish varje tåg med en Vehicle Gateway, via den tyska IT-specialisten IVU Traffic Technologies, tillsammans med ett antal kärntjänster som ett molnbaserat backoffice-system.

– Vi är glada över möjligheten att arbeta med IVU och Stadler, säger Pilotfish vd Tomas Gabinus.

Gateway-enheterna som Pilotfish levererar, kopplar olika IT-system ombord till varandra och till Internet. De integrerar alla inbyggda system som är kompatibla med den europeiska standarden Information Technology for Public Transport och skapar en öppen IT-miljö ombord. Det molnbaserade backoffice-systemet och det användarvänliga gränssnittet gör informationen tillgänglig varifrån som helst via dator eller mobila enheter.

– Det är ett nöje att jobba med denna ambitiösa grupp av högprofilerade företag. Både Pilotfish, Stadler och operatören har bra idéer om framtiden för kollektivtrafiken och vi är stolta över att hantera systemintegrationen ombord på de nya tågen. Med bakgrund i vår omfattande erfarenhet av att leverera kraftfulla lösningar för kollektivtrafikföretag, har vi funnit en stark och pålitlig samarbetspartner i Pilotfish för att etablera ITxPT-standarden inom järnvägssektorn. Vi är glada över att kunna göra det här tillsammans, säger Matthias Rust, chefstekniker för IVU Traffic Technologies.

Stadler som levererar tågen, är en schweizisk tillverkare av järnvägsmateriel, med en omfattande portfölj av höghastighets-, intercity- och regionala motorvagnståg, lokomotiv och järnvägsfordon. Stadler Rail har över 7,600 anställda. Upphandlingen går genom Berlin-baserade IVU Traffic Technologies, en leverantör av IT-lösningar med över 500 anställda och över 40 års erfarenhet av att säkerställa pålitliga transporter i världens storstäder.

– Samarbetet med Stadler och IVU, som båda har stort inflytande på den europeiska kollektivtrafikmarknaden, är mycket värdefullt för oss. Vi är också glada att få ett fotfäste i Nederländerna, som ett steg i vår strategi för global tillväxt. Vi vill göra vår del i att förbättra kollektivtrafiken tills den blir allas förstahandsval när det gäller färdmedel. Det måste göras globalt för att rädda miljön, säger Tomas Gabinus.   

Annons

Annons

Annons