Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Train Logistics beläggs med blockad

Foto: Train Logistics
Foto: Train Logistics
Publicerad av
Peter Höök - 26 nov 2018

Handelsanställdas förbund varslar i dag måndag 26 november företaget Train Logistics om blockad och total arbetsnedläggelse på företagets arbetsplats i Göteborg.

Skälet till varslet är att företaget trots en längre tids samtal vägrar skriva på korrekt kollektivavtal för sina anställda. Företaget har kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket men båda fackförbunden är överens om att Handels avtal ska gälla. Verksamheten är lager- och grossistverksamhet och därmed ska Handels avtal gälla.

Stridsåtgärderna träder i kraft den 5 december klockan 6.00 om parterna inte kommit överens innan dess. Varslet berör samtliga nio anställda på arbetsplatsen.

– Företaget vill inte skriva kollektivavtal med oss trots att deras verksamhet rör försäljning och lager. Det innebär osund konkurrens med andra företag och det innebär sämre villkor för våra medlemmar på arbetsplatsen. Det ska vara ordning och reda på svensk arbetsmarknad. Det är inte företagen som väljer vilket avtal som ska gälla, säger Per Bardh, avtalssekreterare på Handelsanställdas förbund.

Annons

Annons

Annons