Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Talgo erhöll lettiskt pendeltågskontrakt

Talgos nya EMU-pendeltåg Vittal. Illustration: Talgo
Talgos nya EMU-pendeltåg Vittal. Illustration: Talgo
Publicerad av
Markku Björkman - 23 nov 2018

Lettlands statliga järnvägsbolag Pasažieru Vilciens tillkännagav den 21 november att företaget har valt Talgo för ett kontrakt på 225,3 miljoner euro.

Talgo ska leverera 32 EMU-tågsätt anpassade för Lettlands 1520 millimeter breda spårvidd tillsammans med underhållsfaciliteter för landets tågflotta.

Leveranserna kommer att äga rum mellan 2020 och 2023 och tågen kommer att distribueras för järnvägslinjerna mellan Riga och städerna Aizkraukle, Tukums, Skulte och Jelgava. Varje tåg rymmer 450 passagerare.

Tågoperatören meddelade i september 2017 att tillverkarna av rullande materiel, CAF, Škoda Vagonka, Stadler Poland och Talgo var godkända som budgivare om tågen.

PV:s VD Rodzers Janis Grigulis sade att Talgos bud, som prognosticerar en 35-årig livslängd för tågflottan, är det bästa. Budet är 20 miljoner euro lägre än det som offererades av den närmaste konkurrenten.

Annons

Bygget av Rail Baltica är planerat att vara genomfört 2026 med målet att integrera de baltiska staterna i det europeiska järnvägsnätet. Rail Baltica kommer att vara en snabb och konventionell dubbelspårig elektrifierad och ERTMS-utrustad järnvägslinje konstruerad för en maximal hastighet på 240 km/h på rutten från Tallinn till litauisk-polska gränsen.  Illustration: Rail Baltica
Bygget av Rail Baltica är planerat att vara genomfört 2026 med målet att integrera de baltiska staterna i det europeiska järnvägsnätet. Rail Baltica kommer att vara en snabb och konventionell dubbelspårig elektrifierad och ERTMS-utrustad järnvägslinje konstruerad för en maximal hastighet på 240 km/h på rutten från Tallinn till litauisk-polska gränsen. Illustration: Rail Baltica

Estlands och Finlands ministrar diskuterade Rail Baltica

"tunnelprojektet på dagordningen"

Finlands kommunikationsminister Sanna Marin och Estlands ekonomi- och infrastrukturminister Taavi...

Annons

Annons