Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Skånetrafiken ökar kapaciteten på Västkustbanan

Foto: Christer Wiik
Foto: Christer Wiik
Publicerad av
Peter Höök - 22 nov 2018

Skånetrafiken ersätter två Öresundstågsavgångar med Pågatåg Express på sträckan Malmö-Älmhult. Det garanterar fler sittplatser och bättre förutsättningar för arbetspendlare. Samtidigt flyttas två Öresundståg till sträckan Malmö-Helsingborg, för att öka kapaciteten när flest pendlare reser på Västkustbanan.

Med Pågatåg Express mellan Malmö Hyllie-Älmhult kan Skånetrafiken sätta in två tågsätt i motsats till idag när det ibland bara kör ett tågsätt. Det ger fler sittplatser när flest reser. Genom att flytta och stärka upp med två av Öresundstågen till Västkustbanan ges även pendlarna mellan Malmö-Helsingborg fler sittplatser.

– Det känns mycket tillfredsställande att vi nu kan erbjuda bättre möjligheteter för dem som vill resa hållbart med Skånetrafiken. Genom den här lösningen kan vi erbjuda fler sittplatser och möjligheter att arbeta på tåget. Det är efterlängtat, säger Linda Westman affärschef för Pågatågen.

Annons

Bygget av Rail Baltica är planerat att vara genomfört 2026 med målet att integrera de baltiska staterna i det europeiska järnvägsnätet. Rail Baltica kommer att vara en snabb och konventionell dubbelspårig elektrifierad och ERTMS-utrustad järnvägslinje konstruerad för en maximal hastighet på 240 km/h på rutten från Tallinn till litauisk-polska gränsen.  Illustration: Rail Baltica
Bygget av Rail Baltica är planerat att vara genomfört 2026 med målet att integrera de baltiska staterna i det europeiska järnvägsnätet. Rail Baltica kommer att vara en snabb och konventionell dubbelspårig elektrifierad och ERTMS-utrustad järnvägslinje konstruerad för en maximal hastighet på 240 km/h på rutten från Tallinn till litauisk-polska gränsen. Illustration: Rail Baltica

Estlands och Finlands ministrar diskuterade Rail Baltica

"tunnelprojektet på dagordningen"

Finlands kommunikationsminister Sanna Marin och Estlands ekonomi- och infrastrukturminister Taavi...

Annons

Annons