Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, apr, 22 2019
Senaste Nytt

Delhis tunnelbanenät passerade 300 kilometermarkeringen

Invigningen av en ny metrolinje i Indiens huvudstad Delhi. Foto: Delhi Metro Rail Corporation -DMRC-
Invigningen av en ny metrolinje i Indiens huvudstad Delhi. Foto: Delhi Metro Rail Corporation -DMRC-
Publicerad av
Markku Björkman - 01 nov 2018

Mindre än 16 år efter öppnandet av den indiska huvudstadens första tunnelbanelinje överskreds 300:e kilometermarkeringen den 31 oktober i och med invigningen av den nya 17,8 kilometer långa östra delen av tunnelbanenätets rosa linje (linje 7) mellan stationerna Shiv Vihar och Trilokpuri Sanjay Lake.

Sträckan, som innehåller 15 nya stationer har utrustats med omstigningsmöjligheter till tunnelbanenätets röda linje vid stationen Welcome och till blåa linjen vid Karkardooma och Anand Vihar.

Linjen har dessutom byggts tvärsöver en av de mest trafikerade delarna av den indiska järnvägens (IR) spårnät vid Anand Vihar. Där har man byggt viadukter med stationsplattformar högt över järnvägsspår.

I Vinod Nagar har linjen anslutits till en 18,2 hektar stor areal med en underhållsdepå. Depåns tak har man övertäckt med solpaneler som kommer att generera 1,1 megawatt el för anläggningen.

På grund av öppnandet av den nya sträckan ökade tunnelbanenätets totala längd till 314 kilometer. Antalet stationer uppgår nu till 229.

Delhi Metro Rail Corporation (DMRC) meddelar att företaget har hittills i år öppnat 80 kilometer nya linjer och DMRC räknar med att kunna öppna de återstående 33,5 kilometrarna av planerade 123,8 km i samband med invigningen av fas 3 i slutet av november.

 

Annons

Annons

Annons