Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, maj, 22 2019
Senaste Nytt

Italiensk godsservice med höghastighetståg startklar

ETR 500 på stationen i Neapel.  Foto: Wikipedia, kredit: Mikhail Shcherbakov -
ETR 500 på stationen i Neapel. Foto: Wikipedia, kredit: Mikhail Shcherbakov -
Publicerad av
Markku Björkman - 31 okt 2018

Statliga italienska järnvägsoperatörens dotterföretag Mercitalia presenterade sin nya snabba höghastighetsservice för godstransporter vid ett evenemang i bolagets depå i Caserta Marcianise norr om Neapel den 29 oktober.

Från och med den 7 november körs Mercitalias snabba transportservice varje natt mellan måndag och fredag längs en sträcka som förbinder Caserta-terminalen med Interporto-navet i Bologna. Resan varar 3 timmar 30min.

Godsservicen kommer att genomföras med ETR 500-tåg. De består av 12 vagnar, som i sin tur har modifierats för att kunna transportera rullcontainrar av storlek 70x80x180.

Enligt Mercitalia klarar tåget av en nyttolast som motsvarar volymen av 18 långtradare med styckegods och som förväntas ”minska antalet 9000 lastbilstransporter om året” på nord-syd-motorvägen A1.

- Mercitalias snabba godsservice kommer att bli den första frakttjänsten som använder sig av det nationella höghastighetsnätet, säger Marco Gosso, koncernchef för Mercitalia.

​​​​​​​- Vårt mål är att erbjuda skräddarsydda tjänster till de kunder som behöver leverera varor extra snabbt, tillförlitligt och punktligt, däribland speciella varor som efterfrågas alltmer på grund av den aktuella e-handelsboomen. Idag är vi den enda operatören som kan erbjuda en sådan innovativ service.”

Annons

Annons

Annons