Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, apr, 22 2019
Senaste Nytt

Turisttrafiken ökar på Inlandsbanan

Foto: Inlandsbanan
Foto: Inlandsbanan
Publicerad av
Peter Höök - 27 sep 2018

Antalet resenärer som rest med Inlandsbanan i sommar har ökat för andra året i rad. Det rapporterar ResForum. Det är paketresor och tågluffarkortet Inlandsbanekortet som är populärast. Antalet resenärer ökade med sex procent jämfört med förra året och totalt har 12 600 resenärer rest i sommar. Paketresorna, där tågresa, boende och vissa utvalda aktiviteter ingår, ökade med 25 procent och står för två tredjedelar av sommarens omsättning.

– Det är extra roligt att paketresorna säljer så bra då dessa resenärer stannar flera nätter i olika destinationer längs banan och nyttjar entreprenörernas aktiviteter. Det är en gynnsam utveckling för vår vision "En dragkraft som utvecklar inlandet", säger Peter Ekholm, vd Inlandsbanan till ResForum.

Att det blivit populärt att tågluffa märks också ombord på Inlandsbanans tåg. 940 Inlandsbanekort såldes, en ökning med 10 procent jämfört med förra sommaren. Inlandstågs motorvagnar, från SJ-tiden, som trafikerar turisttrafiken, har haft en tillgänglighet på 98,6 procent under sommaren vilket är fantastiskt med tanke på fordonens ålder.

Annons

Annons

Annons