Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jul, 17 2019
Senaste Nytt

"Trafikkaos i Göteborg”

Foto: Göteborgs spårvägar
Foto: Göteborgs spårvägar
Publicerad av
Peter Höök - 14 sep 2018

Att spårvagnsolyckor inträffar kan bero på många saker, enligt polisen. Bland annat kan det bero på hur det som byggs i Göteborg samtidigt påverkar kollektivtrafiken. Det rapporterar SVT Väst.

– Det är mycket mer fordon på mindre yta, vilket gör att det sker konfrontationer oftare, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen till SVT Väst.

I tisdags krockade en turistbuss och en spårvagn vid Johannesrondellen nära Stigbergstorget. Busschauffören fördes till sjukhus för vård av en misstänkt armfraktur, och spårvagnstrafiken stängdes under en tid av. Även på onsdagseftermiddagen, vid 17-tiden, inträffade en trafikolycka mellan en personbil och en spårvagn vid Olskrokstorget i Göteborg.

– Det börjar likna ett trafikkaos i Göteborg. Vi har genomfartsvägar som går igenom centrala stan. Vi har fordon som i vanliga fall inte kör i centrum som plötsligt kör på samma vägar, som de då inte är vana vid, samtidigt som det är svårt att ta sig fram, säger Christer Fuxborg.

Annons

Bygget av Rail Baltica är planerat att vara genomfört 2026 med målet att integrera de baltiska staterna i det europeiska järnvägsnätet. Rail Baltica kommer att vara en snabb och konventionell dubbelspårig elektrifierad och ERTMS-utrustad järnvägslinje konstruerad för en maximal hastighet på 240 km/h på rutten från Tallinn till litauisk-polska gränsen.  Illustration: Rail Baltica
Bygget av Rail Baltica är planerat att vara genomfört 2026 med målet att integrera de baltiska staterna i det europeiska järnvägsnätet. Rail Baltica kommer att vara en snabb och konventionell dubbelspårig elektrifierad och ERTMS-utrustad järnvägslinje konstruerad för en maximal hastighet på 240 km/h på rutten från Tallinn till litauisk-polska gränsen. Illustration: Rail Baltica

Estlands och Finlands ministrar diskuterade Rail Baltica

"tunnelprojektet på dagordningen"

Finlands kommunikationsminister Sanna Marin och Estlands ekonomi- och infrastrukturminister Taavi...

Annons

Annons