Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Ny spårtrafik till Norra Djurgårdsstaden

Foto: Allgau
Foto: Allgau
Publicerad av
Peter Höök - 10 sep 2018

Miljöpartiet i Stockholm vill att man vill att bygger Spårväg City under nästa mandatperiod. Det innebär en utbyggnad mellan Djurgårdsbron och Ropsten. Miljöpartiet vill att anslutning sker till Lidingöbanan och även en ny förgrening till Lidingö centrum. Kostnaden för en förlängning av spårvägen beräknas ligga på ungefär 3,2 miljarder kronor.

– Planen är att bygga totalt 12 000 nya bostäder Norra Djurgårdsstaden. Alla tillgängliga analyser visar att det krävs spårtrafik för att klara resandebehovet, säger Daniel Helldén (MP) trafikborgarråd i Stockholms stad.

– Utöver bostäder kommer också cirka 25 000 arbetsplatser finnas i området. År 2030 beräknas över 60 000 personer bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden, enligt Stockholms stad. Vi vet redan nu att bussalternativen inte räcker till i längden och trängseln blir ett faktum. Vi gör oss själva och resenärerna en björntjänst genom att påstå något annat för att spara pengar, säger Helldén i ett pressmeddelande.

Annons

Bygget av Rail Baltica är planerat att vara genomfört 2026 med målet att integrera de baltiska staterna i det europeiska järnvägsnätet. Rail Baltica kommer att vara en snabb och konventionell dubbelspårig elektrifierad och ERTMS-utrustad järnvägslinje konstruerad för en maximal hastighet på 240 km/h på rutten från Tallinn till litauisk-polska gränsen.  Illustration: Rail Baltica
Bygget av Rail Baltica är planerat att vara genomfört 2026 med målet att integrera de baltiska staterna i det europeiska järnvägsnätet. Rail Baltica kommer att vara en snabb och konventionell dubbelspårig elektrifierad och ERTMS-utrustad järnvägslinje konstruerad för en maximal hastighet på 240 km/h på rutten från Tallinn till litauisk-polska gränsen. Illustration: Rail Baltica

Estlands och Finlands ministrar diskuterade Rail Baltica

"tunnelprojektet på dagordningen"

Finlands kommunikationsminister Sanna Marin och Estlands ekonomi- och infrastrukturminister Taavi...

Annons

Annons