Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, apr, 22 2019
Senaste Nytt

Tar ramavtal kring signalsäkerhet

Trafikverket satsar på signalsäkerhet

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Publicerad av
Peter Höök - 11 apr 2018

Norconsult har vunnit ett ramavtal som avser assessorsfunktion för säkerhetsstyrning i järnvägsprojekt. Assessorn är en person som bedömer hur arbetet med en signalanläggning bedrivs i enlighet med Trafikverkets regler för säkerhetsstyrning, detta genom en bedömning grundad på signalanläggningens säkerhetsbevisning. Assessorn är en viktig funktion inom projektering av järnvägsanläggningar eftersom alla ändringar i signalsäkerhetsanläggningar ska följas av en assessor.

Trafikverket satsar stort på signalsäkerhet och har senaste året investerat 4-5 miljoner kronor på upprustning av signalanläggningar. Det nya ramavtalet innebär att avrop på upp till 500 000 konor kommer att ske efter rangordning, där Norconsult är nummer 1 i region Nord, Mitt och Väst. På övriga regioner är vi nummer två.

Tony Strandberg, Teamchef för Spår & Järnvägsteknik på Norconsult, är stolt och glad över att ha vunnit projekteringen.

– Ett viktigt ramavtal för järnvägsteamet som visar på att vi har en hög kompetens inom signalteknik. Järnvägsteamet har vunnit flera stora ramavtal som ökar vårt behov av nya medarbetare, framförallt i Halmstad, Göteborg och Malmö, säger Tony.

Annons

Annons

Annons