Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, apr, 21 2019
Senaste Nytt

Genomförbarhetsstudie slutförd om mongoliskt järnvägsbygge

Scen från en monglisk järnvägsstation med marknadsliknande förhållanden med säljare och köpare. Foto: Wikipedia: kredit: Uugii
Scen från en monglisk järnvägsstation med marknadsliknande förhållanden med säljare och köpare. Foto: Wikipedia: kredit: Uugii
Publicerad av
Markku Björkman - 10 apr 2018

Ett utkast till genomförbarhetsstudie om byggandet av en 549 kilometer lång järnväg från mongoliska staden Erdenet till Ovoot har överlämnats till kinesiska företaget Aspire Mining Ltd:s dotterbolag Gezhouba Group International Ltd.

Aspire meddelade att dess dotterbolag kommer nu att utvärdera och ge feedback om den ovannämnda omfattande undersökningen som avslutades i februari 2018.

Aspire sa att studien "bekräftar igen det föreslagna järnvägsprojektets ekonomiska bärkraft", samtidigt som de uppskattade byggkostnaderna förväntas bli identiska med resultatet i den första etappstudien som blev färdig i januari 2017.

Aspire sade att fusionen mellan CGGC och dotterbolagen China Railway Construction Corp, Kina First Survey & Design Institute Group Co Ltd och China Railway 20 Group Bureau Corp skulle skapa en "mycket tekniskt effektiv, operativ och ekonomiskt kraftfull allians".

CGGC förhandlar för närvarande med en rad aktiebolag som är intresserade av att finansiera projektet, inklusive China Development Bank och Silk Road Fund.

NR har separat ingått ett avtal med det ryska institutet Mosgiprotrans om att gemensamt slutföra en preliminär bedömning av en järnvägsanslutning från Ovoot till Arts Suuri och vidare till Kyzyl i Ryssland.

NR och ett mongoliskt designinstitut kommer att slutföra en liknande bedömning för den mongoliska sidan av gränsen. Resultaten kommer att presenteras gemensamt av ryska och mongoliska representanter för kinesiska transportministeriets finansieringsinstitut, inklusive den asiatiska banken för infrastrukturinvesteringar i syfte att söka finansiering för en slutlig genomförbarhetsstudie.

Källa: Railway Gazette

 

Annons

Annons

Annons