Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, apr, 22 2019
Senaste Nytt

SJ inför extra stopp vid Örestad under Hockey-VM

SJ puffar får tågresa till Hockey-VM

Foto: Royal Arena
Foto: Royal Arena
Publicerad av
Peter Höök - 09 apr 2018

Mellan den 4:e och 20:e maj pågår Hockey-VM i Danmark. Det tar SJ fasta på och inför ett extra stopp för hockey-fans vid Örestad. Från Örestad är det endast en kort promenad på 750 meter till Royal Arena där VM-matcherna avgörs.

För första gången någonsin är det Danmark som står värd vid Hockey-VM. Matcherna kommer att spelas på nybyggda Royal Arena i Köpenhamn och arenan Jyske Bank Boxen i Herning. Under Hockey-VM har SJ därför lagt till ett uppehåll i Örestad som ligger en kort bit från Royal Arena.

– Många har upptäckt fördelarna med att resa med tåg till Köpenhamn och Hockey-VM är inget undantag. Därför känns det extra bra att vi kan tillmötesgå våra resenärer ytterligare genom att införa ett extra stopp ett stenkast ifrån händelsernas centrum. Perfekt för alla hockeyintresserade, säger Petter Essén, affärschef på SJ.

Regerande mästarna Tre Kronor inleder turneringen 4 maj mot Vitryssland. För att boka en tågbiljett till Hockey-VM räcker det att skriva in ”hockey” i bokningsmenyn.

– Vi vill att det ska vara enkelt att köpa biljett till ett av årets största sportevenemang, därför krånglar vi inte till det i onödan. Våra direkttåg till Köpenhamn är dock ingen nyhet. Vi kör till Köpenhamn året om och under våren har resmålet ökat i popularitet med 33 procent jämfört med förra året, fortsätter Petter Essén.

Annons

Annons

Annons