Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Ny järnvägslänk till Billund

Gör det möjligt att anknyta till Billund flygplats

Foto: Banedanmark
Foto: Banedanmark
Publicerad av
Peter Höök - 06 feb 2018

Bandeanmark undersöker möjligheten av en ny järnvägslänk till Billund, där tre olika sträckningar är föreslagna. Planerna gör det möjligt att anknyta till Billund flygplats, Billund stad / Legoland och samtidigt förbättra kollektivtrafiken i området. Beroende på vilken lösning som väljs, måste cirka 15-20 kilometer nya enkelspår spår byggas, liksom två eller tre nya stationer.

Projektet har tidigare varit föremål för offentligt samråd i den så kallade konceptfasen. Därefter har MKB-bedömningar av olika linjedragningar gjorts. Samrådsperioden har just börjat och det finns möjlighet att kommentera planerna fram till den 11 mars.

– Vi vill höra från alla som har kommentarer eller input till projektet. Det är vår erfarenhet att det alltid finns användbar kunskap och viktig information i de svar vi får. Och både på Banedanmarks hemsida och på de medborgarmöten vi håller i Billund och Jelling finns det en chans att bli få ytterligare information om projektet innan vi ger sina kommentarer, säger Betina Lose, sektionschef på Banedanmark.

Annons

Annons

Annons