Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 25 2018
Senaste Nytt

Så påverkas tågtrafiken i Stockholm i sommar

Foto: Stefan Nilsson
Foto: Stefan Nilsson
Publicerad av
Christer Wiik - 19 maj 2017

Det blir stora avstängningar för tågtrafiken i Stockholm i sommar. Dels mellan Jakobsberg och Sundbyberg, där Trafikverket bygger ut Mälarbanan till fyrspårig järnväg, dels mellan Stockholm C och Älvsjö, när Trafikverket kopplar in de två nya pendeltågspåren i Citybanan inför trafikstarten den 10 juli. Det meddelar Trafikverket i ett pressutskick.

När Trafikverket stänger tågtrafiken för inkoppling av den nya pendeltågstunneln, sätter SL in extra avgångar i tunnelbanan för att underlätta för resenärerna. Även SL:s arbeten med Söderströmsbron, Tvärbanans sammankoppling, Saltsjöbanans upprustning, och utbyggnaden av Roslagsbanan innebär också ersättningstrafik som planeras i samverkan med Stockholms stad och kommunerna.
– Utifrån resenärens behov av att resa i Stockholmsregionen samtidigt som vi förbättrar infrastrukturen, har SL tillsammans med sina trafikutövare, kommuner och andra intressenter tagit fram attraktiva resealternativ som inkluderar både ersättningsbussar, förstärkt tunnelbana, båtturer och förstärkt ordinarie busstrafik, säger Sara Catoni, biträdande förvaltningschef, SL.

Stockholms stad fortsätter sin satsning på att bli en ännu bättre cykelstad. Flera stora cykelprojekt pågår i sommar och under byggtiden påverkas biltrafiken.
– Stockholm växer och det är bra, men när det byggs så mycket är det viktigt att minimera störningarna genom koordinering av projekt. Störningarna från varje projekt måste hållas så små som möjligt, säger Jonas Eliasson, trafikdirektör på Stockholms stad, till Trafikverkets pressavdelning. 

Arbetet med att samordna infrastrukturarbeten och minimera störningar görs med hjälp av en gemensam tidplan för Trafikverket, Trafikkontoret, Trafikförvaltningen, Solna stad och Nacka kommun
Källa: Trafikverket .

Annons

Annons

Annons