Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, apr, 23 2018
Senaste Nytt

Grand Central Rail rustar upp järnvägsstationer i Yorkshire

Till vänster en så kallad Thirsk ambassadör vars uppgift är att bistå passagerare med rådgivning på  brittiska järnvägsstationen Thirsk, som ligger vid Grand Central-linjen i grevskapet Yorkshire. Foto: Grand Central
Till vänster en så kallad Thirsk ambassadör vars uppgift är att bistå passagerare med rådgivning på brittiska järnvägsstationen Thirsk, som ligger vid Grand Central-linjen i grevskapet Yorkshire. Foto: Grand Central
Publicerad av
Markku Björkman - 03 apr 2017

För att bidra till att göra brittiska järnvägsstationer trevligare och säkrare kommer tågoperatören Grand Central Rail att investera i sitt tågbestånd och i stationer under 2017 för att förbättra kapaciteten och öka komforten för resande.

Grand Central utökade sitt prisbelönta ”Station Ambassadör” -programmet, vilket ledde till att även järnvägsstationerna Thirsk och Northallerton kunde dra nytta av den. Stationerna Thirsk och Northallerton betjänas av tågoperatören TransPennine Express.

Upprustningen sker delvis med hjälp av frivilliga som ställer upp på söndagar och ibland på andra helgdagar när stationerna är obemannade och när större delen av ingenjörsarbetet på järnvägen äger rum.

De frivilligas uppgift är att bistå passagerare med rådgivning och se till att de kan stiga på och av på ett säkert och effektivt sätt, samtidigt som de får ett vänligt mötande och en trevlig resa.

Investeringar är högt på agendan för Grand Central-linjen under detta år, eftersom sträckan öppnade dess första First Class VIP-väntsal på stationen Wakefield Kirkgate. Invigningen ägde rum i mars och saneringen av stationen kostade totalt 5,6 miljoner pund.

Den nya loungen är smakfullt inredd och har utformats för att ge en välkomnande kundupplevelse till alla första klasspassagerare. VIP-rummets inredning, som har utformats av designer, Samantha Beeley from Yorkshire innehåller en ordentlig portion av dramatisk väggkonst.

Annons

Annons

Annons