Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 25 2018
Senaste Nytt

Nurminen Logistics planerar köp av nya tåg

Nurminen Logistics ryska verksamhet stabil trots sanktioner. Foto: Nurminen Logistics
Nurminen Logistics ryska verksamhet stabil trots sanktioner. Foto: Nurminen Logistics
Publicerad av
Markku Björkman - 10 mar 2017

Finländska Nurminen Logistics har rapporterat goda resultat från företagets ryska järnvägslogistiska verksamhet under 2016. Efterfrågan på den inhemska finländska marknaden var stabil, med små periodiska ”uppsving” som ett resultat av sanktionerna.

Effektiviseringar och framgångsrikt säljarbete har förbättrat företagets allmänna finansiella resultat jämfört med föregående år.

Försäljning av järnvägslogistiska tjänster minskade totalt i Finland med 38 procent jämfört med föregående år som en följd av lägre exportvolymer och en osäker marknadssituation.

Nurminen Logistics, som samarbetar med ryska Rustranscom, står inför ratificeringen av ett bilateralt avtal som kommer att avsluta nationella järnvägsbolaget VR: s monopol på den finska sidan ifråga om gränsöverskridande godstransporter.

Nurminen Logistics säger att förändringen kommer att vara betydande, eftersom den gränsöverskridande trafiken står för 450 miljoner euro, vilket är cirka en tredjedel av finska logistikmarknaden på järnvägen.

Nurminen Logistics planerar att investera i "modernare lok" under andra halvan av 2017. Därigenom blir det möjligt för VR:s främsta konkurrent att erbjuda betydligt mer omfattande gränsöverskridande speditionstjänster.

Annons

Annons

Annons