Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, apr, 22 2018
Senaste Nytt

Berlins trafikföretag beställer ytterligare 21 spårvagnar

Bombardiers Flexity - spårvagn i Berlin. Foto: BVG
Bombardiers Flexity - spårvagn i Berlin. Foto: BVG
Publicerad av
Markku Björkman - 01 mar 2017

Berlins kommunala trafikföretag BVG har utnyttjat den fjärde och sista tillsatsparagrafen i kontraktet med Bombardier, som innebär att BVG kan beställa ytterligare 21 Flexity spårvagnar, vilket höjer det totala antalet till 210.

Därmed uppfylls hela det kontrakt, som BVG undertecknade 2006. BVG kommer att använda de extra spårvagnarna för att öka kapaciteten på linjenätet i den östra delen av Tysklands huvudstad.

Bombardier har levererat 137 spårvagnar hittills. Dessa sattes in i trafiken för första gången år 2011 och har sedan dess färdats cirka 30 miljoner kilometer.

Berlin-versionen av 40 meter långa Flexity har lågt golv och luftkonditionerad interiör. Spårvagnen har också en större hjuldiameter än andra av samma typ.

Flexity har utrustats med regenerativt bromssystem, som möjliggör upptagning och lagring av energi. Denna energi kan sedan användas för att driva spårvagnen när den efter inbromsningen återupptar sin resa.

Över 1600 Flexity spårvagnar med lågt golv i olika variationer har levererats till spårvagnsoperatörer runt om i världen.

Annons

Annons

Annons