Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, okt, 23 2017
Senaste Nytt

Underhålls-satsning på norska spår

Spårmaskin på Dovrebanan. Foto: Njål Svingheim
Spårmaskin på Dovrebanan. Foto: Njål Svingheim
Publicerad av
Christer Wiik - 21 mar 2016

Eftersläpningen vad gäller underhållet av den norska järnvägen är på god väg att tas in. Det meddelar den norska banhållaren Jernbaneverket.- Jernbaneverket har ökat sina underhållsinsatser på det norska järnvägsnätet med 20 procent jämfört med rekordnivån 2015, säger Elisabeth Enger, chef på Jernbaneverket.

Verkets infrastrukturdirektör Gorm Frimannslund, understryker att det är ett långsiktigt arbete som pågått under flera år och väntas fortsätta ett antal år framöver.

- Vi kommer under 2016 att fortsätta det arbete vi har påbörjat när det gäller att höja standarden på vårt järnvägsnät, säger Gorm Frimannslund.

- Årets satsning är ännu mer intensiv än förra året och vi har genomfört stora planeringsinsatser för att så snabbt som möjligt sätta gång upphandlade entreprenadarbeten.

 - Vi planerar att bibehålla denna höga nivå under flera år för att ta in eftersläpningen i underhållet, säger Frimannslund, som också påpekar att införandet av ett nytt signalsystem, ERTMS, står högt på åtgärdsagendan.

 

Annons