Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, okt, 22 2017
Senaste Nytt

DB Schenker Rail blir DB Cargo

Foto: Deutsche Bahn
Foto: Deutsche Bahn
Publicerad av
Christer Wiik - 03 mar 2016

Deutsche Bahns bolag för godstransporter på järnväg, DB Schenker Rail AG, byter nu namn till DB Cargo AG. Namnbytet skedde officiellt den 1 mars och innan årets slut skall alla såväl tyska som utländska järnvägsrelaterade DB Schenker Rail-företag ha genomfört logotypbytet, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

 - Syftet är att förbättra produkt- och tjänsteportföljen som vi erbjuder våra kunder, säger Andreas Busemann, försäljningschef på DB Cargo.Detta medför också att det blir en tydligare uppdelning mellan det globala logistikbolaget som innefattar väg-, flyg- och fartygstransporter och som fortfarande kommer att använda DB Schenker, medan just järnvägens godstransporter kommer att gå under nämnda varumärket DB Cargo. 

- Även om vi separerar våra logistik och järnvägsgodsföretag från varandra genom namn, kommer vi naturligtvis att fortsätta att erbjuda integrerade transport- och logistiktjänster på järnväg i hela Europa där det är vettigt för marknaden och våra kunder, säger Andreas Busemann.

Annons