Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, okt, 23 2017
Senaste Nytt

Skånetrafiken stöttar Öresunds-pendlarna

Foto: Skånetrafiken
Foto: Skånetrafiken
Publicerad av
Christer Wiik - 17 feb 2016

Skånetrafiken känner med alla de resenärer som påverkas av ID-kontrollerna och vill därför ge en uppmuntran till dem som har påverkats mest. De som har rest med Jojo Period Öresund eller Jojo Student Öresund under 2016 kan därför få en värdekupong på 500 kronor att använda nästa gång de ska ladda på ditt periodkort.

Sedan den 4 januari då det infördes ID-kontroller för resor till Sverige har de som reser över Översund fått vänja sig vid förlängd restid och extra byten. Därför har Skånetrafiken beslutat att ge en uppmuntran till Öresundspendlarna.

- Vi vet att ID-kontrollerna drabbar våra resenärer. Vi styr inte över beslutet att införa ID-kontroller men vill göra något för att visa att vi bryr oss om våra trogna resenärer, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

Under de fem första veckorna av ID-kontroller har Skånetrafiken tappat 880 stycken Jojo Period Öresund-kunder. Det motsvarar en minskning med 9 procent jämfört med samma period förra året.

- Vi har en ständigt pågående dialog med DSB i Danmark och Trafikverket för att fortsätta förbättra upplägget kring ID-kontrollerna och önskar få samordnad id- och gränskontroll, säger Camilla Bunke.

 

Annons