Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, okt, 17 2017
Senaste Nytt

Två nya stationshus på plats i Kallhäll och Barkarby

Foto: Trafikverket
Foto: Trafikverket
Publicerad av
Peter Höök - 09 feb 2016

Bygget av de nya stationshusen i Kallhäll och Barkarby pågår för fullt. I Kallhäll bygger Trafikverket innerväggar, tak och hissar på det nya stationshuset. På plattformen är väntkurerna precis klara och sedan en vecka är rulltrappan på plats. Under nästa vecka bygger Trafikverket fasaden på busstationen. I Barkarby har man precis börjat arbeta med fasaden på stationshuset. På perrongtaket arbetas det för fullt med olika elarbeten så att belysningen komma på plats.

– Det känns jättekul att vi har kommit så långt med stationerna. Nu ser vi att vi har kommit en bra bit på väg. Det är ett komplicerat arbete och vi arbetar medan trafiken är igång vilket försvårar arbetet. Under sommarens åtta veckor långa avstänging av järnvägen jobbar vi för fullt med att få färdigt de båda stationshusen och om allting fungerar som det ska planerar att öppna de nya stationerna under sensommaren 2016, säger Catarina Eklöf, projektledare för stationerna på Mälarbanan i en pressrelease.

I Jakobsberg fortsätter Trafikverket att bygga den nya entrén samt en gång- och cykeltunneln som ska gå under de nya järnvägsspåren. Vi planerar att öppna den nya entrén sommaren 2017.

Annons