Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, mar, 20 2019
Senaste Nytt

Alstom levererar fordonsunderhåll till Östgötatrafiken och Västtrafik

Östgötapendeln. Foto: Alstom
Östgötapendeln. Foto: Alstom
Publicerad av
Christer Wiik - 19 dec 2014

Alstom har nyligen tecknat ett nioårigt underhållskontrakt med SJ för Västtrafiks pendel- och regionaltåg, med start i december 2015, och ett tioårigt underhållskontrakt med Arriva för Östgötatrafikens pendeltåg med start i juni 2015.

Alstom kommer ansvara för underhållet av 63 fordon från Västtrafik, varav 22 är Coradia Nordic tillverkade av Alstom. Underhållet kommer att genomföras i två depåer i Göteborg. Tågen går i trafik i Göteborgsregionen och kommer köras cirka sex miljoner km per år.

Alstom kommer ansvara för underhållet av 19 fordon från Östgötatrafiken, varav 13 är Coradia Nordic tillverkade av Alstom. Underhållet kommer att genomföras på depån i Boxholm. Tågen går i huvudsak i trafik i Norrköpingsregionen – Mjölby och Motala – Tranås och kommer köras cirka 3,5 miljoner km per år.

-Vi är glada att ha vunnit dessa avtal och kommer att erbjuda våra kunder en säker, pålitlig och effektiv service. Avtalen kommer att säkra arbetstillfällen i tågdepåerna i Göteborg och Boxholm under en längre tid framöver. Alstom har sedan 2011 växt på den svenska marknaden för tågunderhåll och de här avtalen visar på vår ledande ställning inom underhåll, säger Per Öster, vd på Alstom Transport i Sverige.

Sedan 2011 är Alstom Transport delaktiga i Sveriges största tågoperation, genom totalansvaret för underhållet av pendeltågen i Stockholm, som omfattar 135 tåg. Totalt ansvarar Alstom nu för underhållet av 219 tåg i Sverige med de nya underhållskontrakten. Alstom har underhållit tåg i mer än 20 år och har över 200 kunder världen över.

 

Annons

Annons

Annons