Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 16 2019
Senaste Nytt

Ny europeisk korridor mellan Bulgarien-Makedonien

Foto: Macedonian Railways
Foto: Macedonian Railways
Publicerad av
Jaroslaw Adamowski - 06 nov 2014

Bulgarien och Makedonien planerar att bygga en ny järnväg mellan de två länderna. Det senaste tillkännagivandet gjordes av Makedoniens transportminister Mile Janakieski vid ett möte med sina kolleger från Bulgarien och Albanien i Sofia, Bulgarien.

Den första fasen av projektet, som genomförs mellan städerna Kumanovo och Beljakovce, båda belägna i den forna jugoslaviska republiken Makedonien, är under uppbyggnad, rapporterade lokala nyhetsbyrån Novinite. Enligt planen kommer byggandet av den andra delen av linjen att utvidgas till krivi Palanka och den tredje sektionen till Gyueshevo, Bulgarien, kommer att starta under 2015 och 2017.

Regeringarna i Bulgarien och Makedonien samarbetar med myndigheterna i Albanien om järnvägsinvesteringar. De tre länderna säger att de planerar att ansöka om medel från Europeiska unionen i syfte att slutföra den åttonde transeuropeiska korridoren.

Vid ett möte med de tre transportministrarna i den bulgariska huvudstaden, sade den albanska transportministern Edmond Haxhinasto att korridoren var av avgörande betydelse för Albanien, särskilt som insatserna är av stor betydelse för den ekonomiska utvecklingen av landets hamnar.

Annons

Annons

Annons