Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Underhållsarbete på Bohusbanan

Foto: Thomas Harrysson
Foto: Thomas Harrysson
Publicerad av
Tommy Ekholm - 28 mar 2014

Västtrafik kommer att ersätta vissa tågavgångar med buss under de kommande veckorna. Detta på grund av banarbeten på Bohusbanan. 

Trafikverkets banarbeten påverkar trafiken under dagtid, måndag–fredag. Eftersom ersättningstrafiken tar längre tid än tågen kommer bussarna att avgå tidigare och komma fram något senare än vanligt. Mellan Tanum–Strömstad ställs tågtrafiken in och ersätts med buss på sträckan. Banarbetet pågår från den 31 mars klockan 07.10 fram till den 4 april klockan 14.50.

För tågen som går mellan Göteborg–Strömstad blir konsekvensen att ett antal tågavgångar mellan Stenungsund station och Uddevalla C ställs in. Banarbetet startar den 7 april klockan 09.55 och pågår till den 11 april klockan 14.55.

Ersättningsbussar kommer att gå från respektive järnvägsstation.

Annons

Bygget av Rail Baltica är planerat att vara genomfört 2026 med målet att integrera de baltiska staterna i det europeiska järnvägsnätet. Rail Baltica kommer att vara en snabb och konventionell dubbelspårig elektrifierad och ERTMS-utrustad järnvägslinje konstruerad för en maximal hastighet på 240 km/h på rutten från Tallinn till litauisk-polska gränsen.  Illustration: Rail Baltica
Bygget av Rail Baltica är planerat att vara genomfört 2026 med målet att integrera de baltiska staterna i det europeiska järnvägsnätet. Rail Baltica kommer att vara en snabb och konventionell dubbelspårig elektrifierad och ERTMS-utrustad järnvägslinje konstruerad för en maximal hastighet på 240 km/h på rutten från Tallinn till litauisk-polska gränsen. Illustration: Rail Baltica

Estlands och Finlands ministrar diskuterade Rail Baltica

"tunnelprojektet på dagordningen"

Finlands kommunikationsminister Sanna Marin och Estlands ekonomi- och infrastrukturminister Taavi...

Annons

Annons