Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Nacka bygger stad

Tunnelbanans kommande utbyggnad till Nacka. Karta: Stockholmsförhandlingen
Tunnelbanans kommande utbyggnad till Nacka. Karta: Stockholmsförhandlingen
Publicerad av
Christer Wiik - 15 jan 2014

Under hösten 2013 har Nacka kommun bedrivit ett brett visionsarbete där 5000 av Nackas medborgare tyckt till om den framtida staden i Nacka. Nu har åsikterna sammanställts och det är närhet, stadsliv och mångfald som är viktigast för Nackaborna.

 - Vi vill ha stor delaktighet i stadsutvecklingen och det är jättekul att så många varit med och drömt, tyckt till och haft förslag på hur de vill att den framtida staden ska vara, säger Klara Palmberg Broryd, stadsutvecklingsstrateg i Nacka kommun, som lett visionsarbetet.

Rapporten som beskriver och analyserar alla inkomna synpunkter används nu i arbetet med att ta fram en vision för västra Sicklaöns utveckling. Ett område som ska växa med 14 000 bostäder och 10 000 arbetsplatser, samtidigt som tvärbanan förlängs till Sickla station och tunnelbanan byggs ut till Nacka centrum.

- Engagemanget i visionsarbetet har varit väldigt värdefullt för oss och önskan som närhet, stadsliv och mångfald tar vi till oss när vi nu fortsätter bygga stad tillsammans, säger Klara Palmberg Broryd.

Beslut om Vision för staden i Nacka tas under våren 2014.

Annons